Manuele therapie is een verbijzondering in de fysiotherapie die is gericht op het bewegen van gewrichten en bindweefselplaten, zowel van de wervelkolom (rug en nek) en de extremiteiten (armen en benen). De therapie kan bestaan uit manuele vaardigheden die door de manueeltherapeut worden verricht, en door oefeningen die door de manueeltherapeut aan u worden geinstrueerd.

Wat houdt manuele therapie bij Onder de Knie?

Manuele therapie bij Onder de Knie wordt gezien vanuit een holistisch perspectief. Dit betekent dat we samen met u uw porbleem analyseren. We kijken niet alleen naar welke gewrichten of welk weefsel niet goed beweegt, maar ook waarom niet. Gaat het om dyfunctioneren door bijvoorbeeld te weinig kracht, of spelen vermoeidheid, stress of andere factoren mogelijk ook een rol?

Welke behandelingen vallen er onder manuele therapie?

Afhankelijk van de gezamelijke analyse, kijken we samen wat er voor u nodig is om te herstellen. We beoordelen wat wel en niet gaat, en of er mogelijk zwaktes zijn die uw herstel bemoeilijken. Samen stellen we een plan op waarin we bespreken welke behandelingen u nodig heeft. We houden van een actieve aanpak, u krijgt zo veel mogelijk handvaten aangerijkt om zelfstandig aan de slag te gaan. U krijgt vaak oefeningen mee, en vaak zal de manueel therapeut u ook behandelen.

Waarom kiezen voor manuele therapie bij Onder de Knie?

Onder de Knie heeft veel ervaring met chronische pijnklachten. Wij zijn de specialist op het gebied van shin splints, kuit-, voet-, enkel- en achillespeesklachten. Door het ontwikkelen en bijhouden van specifieke kennis en vaardigheden en door de gerichte ervaring die we hebben opgedaan met blessures onder de knie, hebben we ons kunnen ontwikkelen tot de specialist op dit gebied.