Dr. MARINUS WINTERS

Wij helpen u weer te genieten en bewegen!

Dr. Marinus Winters is gepromoveerd sportfysiotherapeut en master manueeltherapeut. Hij heeft bijzondere expertise in blessures in het scheen- en onderbeen, de Achillespees en kuit. Marinus rondde zijn opleiding tot fysiotherapeut af in 2010 waarna hij zich richtte op scheen- en onderbeenblessures. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over shin splints, een veelvoorkomende scheenbeenblessure.

Marinus is een echte sportfanaat, in het bijzonder het hardlopen. Hij behoorde in de jeugd tot de top van Nederland op de atletiekbaan (800/1500 meter) en loopt nu hard voor zijn plezier. Naast het hardlopen, doet Marinus aan tennissen, fitnessen en wielrennen.

Kennisontwikkeling
Naast zijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk is Marinus betrokken bij tal van activiteiten om kennis en kunde onder fysiotherapeuten en (para)medici te bevorderen. Namens het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) heeft Marinus zitting in de multidisciplinaire studiegroep ‘Inspanningsgebonden Pijnsyndromen in het Onderbeen’. Eén van de taken van deze studiesgroep is om een behandelrichtlijn te ontwikkelen voor patiënten met onderbeenpijn.

Marinus werkt samen met sportartsen, orthopeden en andere fysiotherapeuten en zorgprofessionals om de zorg voor sporters met onderbeenklachten te bevorderen, door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.